fbpx
Logo Praktijk zienderogen

Waarom leven op eigen tempo zo belangrijk is voor HSP

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Hoogsensitieve personen worden vaak meegesleurd in de hectiek van de dag. Met alle gevolgen van dien.
Overprikkeling, burn-out of extreme vermoeidheid staat je als HSP te wachten als je het tempo van anderen aanhoudt. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor jouw eigen tempo!

 

Een kenmerk van hooggevoelige mensen is dat ze een sterke behoefte hebben om de dingen die ze meemaken op een diep niveau te ervaren en te verwerken. Het vraagt tijd en ruimte om met je aandacht naar binnen te gaan. En die is er niet als er voortdurend nog iets moet.

 

Wat daarbij helpt, is volledig met al je aandacht in het nu zijn. Je niets aantrekken van wat mensen van je verwachten. Het is jouw leven en jij bepaalt hoe je dat wilt leven!

 

Kinderen hebben dat van nature. Die zijn in het nu en vergeten dan ook voortdurend de tijd. Helaas beginnen volwassenen de kostbare tijd van kinderen al heel snel te reguleren. Een HSP voelt dit haarfijn aan.

 

Je moet net zo snel zijn als een ander en als dat niet lukt, moet je gewoon wat flinker zijn. Snelheid is de veel gewaardeerde kwaliteit en als dat bij jou anders werkt, ga je al snel denken dat je wat minder geslaagd bent dan anderen.
Je wordt niet in je eigenheid gezien en gewaardeerd. Er wordt niet gezien dat jij de dingen in de diepte aan het beleven bent en daarmee je wijsheid aan het vergroten bent.

 

Als je jouw kind hierbij wilt helpen, hem of haar hierin wilt erkennen, zorg dan dat je je kind echt ziet. Neem eens wat vaker de tijd om te begrijpen wat er in je kind omgaat. Praat er samen over. Vaak zijn we zelf zo overgeleverd aan de waan van de dag, dat we voorbij gaan aan onszelf, maar ook aan degene om ons heen.

 

Hoe beter een kind zich gezien en gehoord voelt, hoe meer het zich kan ontwikkelen als zichzelf. Kan leren omgaan met alles wat het leven te bieden heeft. Daarbij ben jij natuurlijk het grote voorbeeld voor je kinderen. Het is niet altijd wat je ze vertelt, maar vooral wat je doet. Dat is wat zij ook gaan doen.

 

Komende week geef ik weer de online workshop Kinderen en Emoties (woensdagavond 14 september 19.30 tot 21.00 uur). We bespreken dan onder andere wat kinderen hebben te leren bij het omgaan met emoties en hoe jij ze daarbij kunt helpen. Het zal een inspirerende avond zijn.

 

Er is nog plek. Meer informatie of aanmelden?

Als je snapt hoe het werkt, dan kun je voor je kind en voor jezelf zorgen dat emoties beter begrepen worden. Dat geeft rust. Heel veel rust voor jou en je kinderen. Kortom, het hele gezin.
Heb je vragen naar aanleiding van deze mail. Of gewoon over HSP. Laat het dan aan mij weten.
Klik hier om geheel vrijblijvend een bericht achter te laten.

Warme groet,
Wendy de Kort
www.praktijkzienderogen.nl

P.s.: Wist je al dat je een opname kunt kopen van de Masterclass HSP & Emoties? Kijken waar en wanneer het jou uitkomt. Je krijgt onder andere info over het omgaan met intense emoties. Hoe kun je deze op een prettige manier leren uiten? HSP hoeft namelijk niet lastig te zijn en daar helpt de Masterclass je enorm bij! Klik hier voor meer informatie.

Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Klik dan hier om een Google review achter te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches