fbpx
Logo Praktijk zienderogen

Waar wordt jij blij van?

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Op dit moment is het vakantie. De praktijk is gesloten. Tijd voor rust en ontspanning. Vaak gaat dat bij mij gepaard met veel overdenkingen. Weet niet hoe dat voor jou is?

Om de dag rustig en positief te starten schreef ik eerder onderstaande. Misschien heb jij er wat aan.

Sinds een tijdje sta ik elke dag eerder op dan de rest. Ik kies er dan voor om een meditatie te luisteren. Terwijl ik de vaatwasser uitruim ;-). Of ik schrijf een bladzijde positieve zinnen in een schrift. Voornamelijk zinnen die beginnen met ik. Bijvoorbeeld: ik kan alles bereiken wat ik wil, ik ben dankbaar voor… En dat sluit ik af met een positieve intentie voor die dag. Dit brengt veel rust voor mij en dus ook voor de rest van het gezin.

Voorheen startte ik dag soms al in overprikkelde staat en nu start ik vanuit rust. Ik heb het kennelijk nodig om alleen, in mijn eigen bubble de dag en de rest van het gezin rustig toe te laten. Heerlijk, ik kan het iedereen aanraden!

Weet jij waar jij blij van wordt?
Veel hoogsensitieve personen weten dat niet meer, omdat ze vaak zo in dienst van anderen staan. Als je het niet meer weet, dan kom je er alleen maar achter door te gaan doen (dus niet alleen door te bedenken).

Wat vond jij als kind leuk, wat maakte jou als kind blij? Wat zie jij anderen doen wat je leuk lijkt? Ga dat zelf (weer) eens doen. Was het leuk, schrijf het op, was het niet leuk laat het dan weg. Op die manier kun je zelf weer een beeld opbouwen van dat wat jij leuk vindt.


Hoe zeg je nee tegen een temperamentvol kind?
Als ervaringsdeskundige zeg ik: dat lukt je niet zomaar, daar moet je stevig voor in je schoenen staan!
Terwijl ik dit typ krijg ik bijvoorbeeld de vraag: mag ik chips? Mijn antwoord (net na het eten): NEE. Waarom niet? Vind ik niet nodig. Hoezo niet? Etc……


Ik zei het al eens tegen mijn moeder, op een NEE komen zoveel vragen, dat je jezelf bijna af gaat vragen waarom ook alweer niet. Zij herkende het van mij van vroeger. Dat had toen nog geen naam, maar verliep exact hetzelfde. De appel valt duidelijk niet ver van de boom ;-).

Temperamentvolle kinderen zijn sterk in het beargumenteren. Heeeeeel sterk! Daarbij stellen ze honderd vragen. De hele dag door. Fijn als je dan goed uitgerust bent aan het begin van iedere nieuwe dag (nu snap je waarschijnlijk mijn ochtendritueel waar ik aan het begin over schreef).

Woensdag 14 september is er weer de online workshop Kinderen en Emoties (verplaatst van 7 naar 14 september). Voor 15 euro krijg je veel informatie die je helpt bij het omgaan van de vaak intense emoties van je kind. En ook tips, waar je meteen mee vooruit kunt.

Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en hebben jou daarbij nodig! Klik hier om meer te lezen of aan te melden. Na betaling is je plek gereserveerd. Je ontvangt een uitnodiging vanuit ZOOM om online aanwezig te zijn.

Video’s met informatie over HSP
Vorig jaar heb ik tijdens de week van de HSP dagelijks een live opgenomen.
Wat is HSP?
Hoe herken je dat?
HSP en onderwijs.
Overprikkeling.
Emotieregulatie.

Allemaal onderwerpen die voorbij kwamen. Het is een soort mini training HSP geworden. Je vindt de opnames via de volgende link: https://www.youtube.com/channel/UCXrTydDrYTh60-Ot-P9bEHgDoe er je voordeel mee!

Mocht je vragen hebben, voel je dan vrij om ze te stellen. Klik hier om naar de contactpagina te gaan. 


Warme groet,

Wendy

Praktijk Zienderogen
coaching, training en ontspanning

www.praktijkzienderogen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches