fbpx
Logo Praktijk zienderogen

Teveel in je hoofd als HSP. Wat kun je daaraan doen?

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Als HSP zit je vaak te veel in je hoofd.
Dat komt -raar maar waar- door je grotere sensitiviteit: door je hoge prikkelgevoeligheid komen emoties vaak (te) heftig binnen. Die emoties wil je liefst onderdrukken en dat gaat perfect door in je hoofd te gaan zitten.

Maar door voortdurend na te denken, ga je steeds minder rekening houden met wat je voelt en ben je minder bezig bent met de leuke en fijne dingen in je leven. Bovendien bestaat het risico dat als je alles blijft overdenken, je problemen gaat verzinnen die er eigenlijk niet zijn. Waardoor je weer meer negatieve gedachten krijgt en je het contact met jezelf kunt verliezen. Je ‘wordt’ dan je hoofd en vergeet dat je lijf er ook nog aan vasthangt.

Hoogste tijd dus om weer meer in je lichaam te komen! En dat doe je gewoon door er meer mee bezig te zijn.

– Zet je zintuigen in. Luister naar je favoriete muziek, proef je lievelingsgerecht, kijk naar een mooie film, snuif de herfstgeur op in de natuur, voel het warme water van je douche of laat je masseren.

– Wees creatief. Van het maken van een nieuw recept, het schrijven in je journal, het bespelen van een instrument tot het maken van een schilderij en het volgen van een workshop pottenbakken. Zolang het maar iets is waar jij blij van wordt.

– Beweeg! Door actief met je lichaam bezig te zijn, leid je de focus af van de eeuwig rondtollende gedachten in je hoofd. Ga wandelen, joggen, fietsen, dansen…

Tip: door een nieuwe activiteit te doen die je nog niet kende, moet je je zo concentreren op wat je doet, dat je nóg beter in het moment en in je lijf kan zijn.

De informatie is overgenomen van HSP magazine. Een fijn kanaal om te volgen op sociaal media.

Herken je veel van bovenstaande en is het nu tijd voor jou of je kind om dat aan te pakken? En wil je daar graag ondersteuning bij? Live of online?
Neem dan eens contact op: https://praktijkzienderogen.nl/contact/. We kijken dan samen naar wat mogelijk en wenselijk is.

Soms kan erover praten met een gelijkgestemde al helpend zijn en het verplicht je tot niets. Ik denk graag met je mee wat jou of je kind kan helpen 🍀.

Mocht je interesse uitgaan naar hooggevoelige kinderen en de soms heftige Emoties? Hoe ga je daar als ouder mee om? Waar help je je kind het beste mee? Kijk dan of de vierdelige workshop iets voor je is. Deze geef ik op aanvraag en kan ook online. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot nog een vraag aan jou. Wil je dit formulier invullen? Het zijn slechts drie korte vragen om te peilen of er behoefte is aan gratis online informatiemomenten over HSP. Je leest er meer over in het formulier.

Alvast bedankt voor het invullen.

Fijne zonnige zondag!


Warme groet,

Wendy de Kort
www.praktijkzienderogen.nl 

P.s.1: Ben jij HSP? Klik hier voor een test.

P.s.2.: Wil je een  opname van de Masterclass HSP & Emoties? Kijken waar en wanneer het jou uitkomt. Je krijgt onder andere info over het omgaan met intense emoties. Hoe kun je deze op een prettige manier leren uiten? HSP hoeft namelijk niet lastig te zijn en daar helpt de Masterclass je enorm bij! Klik hier voor meer informatie.

 

Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Klik hier om een Google review achter te laten.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches