fbpx
Logo Praktijk zienderogen

Over het belang van emoties uiten…

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Over het belang van emoties uiten. Heb jij dit vroeger geleerd? Leren jouw kinderen het nu?

Juist in de basisschoolleeftijd is het van belang dat kinderen leren om zich te uiten, ook als ze niet blij of gelukkig zijn. Dat zegt de Vlaamse psychiater en hoogleraar Dirk de Wachter in een gesprek dat hij met Loes Hubertus had. ‘Niemand ontkomt aan verdriet, tegenslag en teleurstelling.’

‘Het leven is als een roos. Mooi, maar soms prikkelbaar.’ Het zijn niet de woorden van een beroemde filosoof, maar van de 9-jarige Rick uit groep 6. Hij had een roos getekend en deze tekst erbij gezet.

Ja, het leven is mooi. Maar hoezo prikkelbaar voor een jongen van 9? Wat is er met hem aan de hand? Is hij ongelukkig? Zouden we hem moeten laten testen?

In een tijd waarin kinderen snel worden gelabeld met allerlei ‘stoornissen’ zou je geneigd zijn te denken dat Rick niet goed in zijn vel zit. Niets is minder waar. Zijn juffrouw vertelde dat hij het naar zijn zin heeft in de klas: hij heeft vriendjes, is sociaal ten opzichte van zijn klasgenoten, kan goed leren en… praat over wat er in hem omgaat. Over de leuke, mooie en verdrietige momenten in zijn leven. Goed in je vel zitten betekent ook, of juist, dat je jezelf kunt uiten wanneer je niet blij bent.

Het is dan ook erg prettiger voor kinderen om hun gevoelens te delen. Zo vertelde een meisje na het delen ervan: ‘Nu weten een paar kinderen hoe ik me voel en ben ik niet meer zo alleen.’ Veel kinderen zie je letterlijk lichter bewegen als ze hun hart gelucht hebben.

Psychiater en hoogleraar Dirk de Wachter zegt onderstaande over het belang van jezelf uiten:

‘Het is heel goed als kinderen leren praten over wat hen bezighoudt. Juist in de basisschoolleeftijd. Als ze een jaar of 20 zijn en hier nog mee moeten beginnen, is het een stuk moeilijker. Niemand ontkomt aan verdriet, tegenslag en teleurstelling. Maar juist in moeilijke tijden verschijnt de zin van het leven en wel in het delen van dit verdriet. Het is een groot probleem dat de huidige vind-ik-leuk-samenleving wegkijkt van zij die moeilijke tijden doormaken en hen doorstuurt naar het spreekkamertje van de psychiater. Verdriet voelen is niet raar, maar goed. Geen verdriet kunnen hebben omdat alles fantastisch moet zijn: dat is raar. Ik heb veel te veel werk.’

Exact om die reden coach en train ik het leren omgaan met emoties. Een rode draad door mijn werk met hoogsensitieve personen.

Of je nu live een training wilt volgen of liever individuele coaching. Een workshop in een groep, al dan niet online, of liever zelf aan de slag met de opname van de Masterclass. Het is er allemaal!

Check de webwinkel en voel vooral wat jou past. Wat heb jij nodig? Behalve essentiële oliën vind je daar nog veel meer. Klik hier om er naartoe te gaan. Vandaag nog de laatste dag 20 procent korting op ALLES, zie ook eerdere nieuwsbrieven. Ben je de code kwijt of lees je dit net te laat? Stuur dan een bericht via de contactpagina en dan help ik je ‘achter de schermen’.

Wil je graag eerst kennismaken en bespreken wat ik eventueel voor jou kan betekenen? Dat kan natuurlijk ook. Via Zoom plan ik regelmatig gratis matchgesprekken om erachter te komen of we elkaar passen. Je kunt ook daarvoor een bericht sturen via de contactpagina.

Na de vakantie, op woensdag 7 september (20.00 uur – 21.30 uur), geef ik de online introductieworkshop Kinderen en Emoties. HSP hoeft niet lastig te zijn, als je maar begrijpt hoe het werkt! De introductieworkshop helpt je daar enorm bij.

ONLINE WORKSHOP KINDEREN EN EMOTIES
Ben jij een ouder, opvoeder of werk jij met kinderen? Dan is de workshop absoluut een aanrader.
 
Waarom deze workshop?
Omdat kinderen nog moeten leren omgaan met emoties en jou daarbij nodig hebben. Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag. Dat is het motto van de workshop.


Het is onze taak om kinderen te leren omgaan met emoties. Om ze te helpen en te ondersteunen. Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak alleen maar averechts te werken? Met de concrete tips en handvatten uit deze workshop leer jij je kind (en jezelf) beter begrijpen en weet je hoe je voortaan kunt reageren op lastig gedrag. Op zo’n manier dat je je kind kunt helpen bij het leren omgaan met zijn emoties. Je ervaart direct meer rust en minder strijd!

De workshop is interactief en inspirerend. Binnen anderhalf uur weet jij hoe je prettiger met de emoties van kinderen om kunt gaan. Als deelnemer sluit je de workshop af met eyeopeners en concrete handvatten.

Er is online plek voor maximaal acht deelnemers. Je mag je gezien en gehoord voelen. Je betaalt slechts 15 euro voor anderhalf uur aan waardevolle informatie. Klik hier om jouw plek alvast te reserveren.

Na betaling ontvang je een uitnodiging via Zoom waarmee je op 7 september online aanwezig kunt zijn.

Reacties van deelnemers die de introductieworkshop gevolgd hebben:

“Elke ouder zou deze workshop over Kinderen en Emoties moeten volgen. Wat een eye-openers! Super waardevol en leerzaam. De tips zijn erg praktisch en voor iedereen meteen toe te passen. Wat een leuke avond”
 
“Wat heerlijk om te voelen dat ik niet die enige ben die worstelt en wat fijn dat ik nu meer weet om mijn kids te kunnen helpen. Super interessant, leerzaam en geeft in bepaalde mate ook rust”
 

Wil je je opgeven voor de workshop van woensdag 7 september? Ga dan snel naar de website om alvast jouw plek te reserveren: https://praktijkzienderogen.nl/product/introductieworkshop-sos-kinderen-en-emoties-online/

Nog een fijne dag!

Warme groet,

Wendy de Kort
www.praktijkzienderogen.nl

P.s.: Wil jij de Masterclass HSP & Emoties als opname aanschaffen? Kijken waar en wanneer het jou uitkomt? Je krijgt onder andere info over het omgaan met intense emoties. Hoe kun je deze op een prettige manier leren uiten? HSP hoeft namelijk niet lastig te zijn en daar helpt deze Masterclass je bij! Klik hier voor meer informatie.

Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Klik dan hier om een Google review achter te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches