fbpx
Logo Praktijk zienderogen

Mindfulness. Start vandaag nog!

Het lijkt zo eenvoudig. Maar waarom kost het de meeste mensen dan zo ontzettend veel moeite om Mindfulness toe te passen in het dagelijkse leven?

Ons leven wordt veelal bepaald door technologie. Er gaat geen uur voorbij of je kijkt wel even op Social Media, checkt je mail of je stuurt iemand een appje. Juist hierdoor is het zo moeilijk om in het moment zelf te leven. We staan nauwelijks meer stil bij de wereld om ons heen.

Yesterday is history, tomorrow is a mystery,

But today is a gift, that’s why it’s called PRESENT.

Klik hier voor een filmpje met
deze wijze woorden uit de film Kung Fu Panda.

Maar hoe leef je nu in het moment? Want het beseffen is één ding, maar echt mindful leven is een tweede. Als HSP zou het je enorm kunnen helpen. Twijfel je of je een hoogsensitief persoon bent? Klik dan
hier voor een test. 

Mindfulness betekent aandachtig aanwezig zijn. Het helpt je om bijvoorbeeld beter om te gaan met je gedachten en emoties. Hieronder enkele tips die je kunnen helpen. 

  • Doe één ding tegelijk.
    Stop met multitasken. Focus je op één ding. Doe het rustig en doe het goed. Wees met je volle aandacht bij wat je doet.
  • Doe minder.
    Wil je graag alles wat andere mensen ook doen? Dit hoeft niet. Doe minder en alleen de dingen waar jij je goed bij voelt.
  • Doe dingen niet gelijk achter elkaar.
    Neem een korte pauze tussen twee verschillende activiteiten. Zo kan je de ene taak even van je af zetten en je weer opladen voor een nieuwe taak.
Mindfulness helpt je om het goede deel van je zenuwstelsel te activeren. Als je je druk en gestrest voelt, dan staat de vechten of vluchten modus aan (zie artikel van vorige week). Je komt in een overlevingsstand en processen als onder andere ontspannen, herstellen en jezelf gelukkig voelen worden dan uitgeschakeld.

Een voordeel van Mindfulness is dat je meer controle krijgt over je emoties. Alle emoties mogen er zijn, maar het is van belang om je leven niet te laten leiden door je emoties. Een simpel voorbeeld hiervan is het weer. Beïnvloed het weer  bijvoorbeeld jouw emoties? Ben je meteen chagrijnig als je opstaat en je ziet dat het buiten heel hard regent? Zonde om daardoor je dag te laten verpesten, je hebt immers geen invloed op het weer.


Dit en nog veel meer is te leren. Zelf geef ik geen volledige mindfulness trainingen, tijdens coaching is er echter wel altijd aandacht voor mindfulness. Het is een rode draad door alle trajecten.


Ken je de podcasts ‘HSP wat moet ik ermee’ al? Klik hier om te luisteren via Spotify.


Wil je graag meer informatie of graag vrijblijvend kennismaken? Laat het dan aan mij weten. Ik ben er voor jou en je HSP!


Lieve groet,

Wendy de KortP.s.: Je kunt een opname kopen van de Masterclass HSP en Emoties. Hoe ga jij als HSP om met intense emoties en hoe kun je ze leren uiten zonder er volledig door overspoeld te worden? En hoe kun je eventueel je kind(eren) hierbij ondersteunen? Klik 
hier voor meer informatie. Via die pagina betaal je overigens maar 17 euro ipv 37 euro. Ga snel kijken!


Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Laat dan
hier een Google review achter.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches