fbpx
Logo Praktijk zienderogen

Jezelf zijn als HSP

De beste wensen voor het nieuwe jaar. May all your wishes come true.

Altijd jezelf zijn. Kan dat volgens jou?

Vaak zijn er allerlei belemmerende overtuigingen om niet jezelf te zijn. ‘Ze zullen wel denken’ is er daar bijvoorbeeld eentje van. Jammer eigenlijk.

Ik kan er weleens over filosoferen, hoe zou de wereld eruit zien als we echt allemaal onszelf zouden zijn? Misschien vooral een behoefte van mijzelf?

Je hebt vaak zoveel gedachten over wat goed en fout is. Maar is dat niet allemaal opgelegd? Of misschien wel zelf gecreëerd in je hoofd.

Als HSP heb je daar sneller last van. Je bent namelijk sterk in het creëren van allerlei opties, ook de negatieve. Je uitdaging daarbij is steeds opnieuw te checken of je gedachten kloppen. Doe je dat niet, dan kunnen kleine dingen heel groot worden.

Als HSP leef je snel in je hoofd. Daar bedoel ik mee dat je veel bedenkt en dat niet of nauwelijks bespreekt. Je stelt geen vragen en daardoor kunnen dingen een geheel eigen leven gaan leiden. Allemaal in jouw hoofd.

Het is best druk in je hoofd als je het allemaal voor jezelf bewaard. Daarom wil ik je uitnodigen om in het nieuwe jaar meer te delen. Delen wat je bezighoudt. Delen wat je dromen zijn. Delen waar je zorgen over hebt.

Als je geen geschikte persoon weet in je omgeving, kies er dan voor om dingen op te schrijven. Het zal je echt enorm helpen. Door je gedachten te delen, kun je er letterlijk meer afstand van nemen. Er zal meer rust en ruimte in je hoofd ontstaan.

Hoe klinkt dat? Ik kan het je van harte aanbevelen.

Vind je het moeilijk of lastig. Spannend of kun je geen begin maken, dan ken ik nog een goede coach ;-). Neem gerust contact op als ik je ergens bij kan ondersteunen. Ik ben er voor jou en je HSP (voor alle leeftijden) en reageer graag op je vragen.

Wist je al dat je behalve 1 op 1 coaching ook een online groepstraining kunt volgen?
De training zal je o.a. helpen om te snappen hoe HSP werkt. Ik heb er al mijn kennis en ervaring in gestopt om jou verder te helpen. Door zelf dit pad gelopen te hebben, weet ik wat jij nodig hebt. Iedereen die de training heeft gedaan, kijkt er zeer positief op terug. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot wil ik je tippen voor de oudercoaching waarvoor je ook bij mij terecht kunt. Kinderen moeten namelijk nog leren omgaan met emoties en hebben jou daarbij nodig!

Als je snapt hoe het werkt kun je voor je kind EN voor jezelf zorgen dat emoties beter begrepen worden. Er zijn een aantal ‘stappen’ die je daarvoor kunt doorlopen. Steeds opnieuw. Je kind zal zich gezien en gehoord voelen en er zal rust ontstaan. Klik hier voor meer informatie.

Nog een fijne dag en graag tot ziens bij Praktijk Zienderogen.

Warme groet,
Wendy de Kort
www.praktijkzienderogen.nl

P.s.1: Twijfel je of je een hoogsensitief persoon bent? Klik dan hier voor een test.

P.s.2: Ken je de podcasts ‘HSP wat moet ik ermee’? Klik hier om te luisteren via Spotify.

P.s.3: Wil je een opname van de Masterclass HSP & Emoties? Klik hier voor aanschaffen of meer informatie.

Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Klik dan hier om een Google review achter te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches