fbpx
Logo Praktijk zienderogen

HSP & relaties. De valkuilen.

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Vorige week vroeg ik of er interesse is, in gratis online informatiemomenten HSP. Om dat te peilen heb ik een formulier klaargezet. Helaas is daar nauwelijks op gereageerd. 

Vandaar een herhaalde oproep om het formulier in te vullen. Ook als je geen interesse hebt, dat kun je dan gewoon aangeven. Het zijn slechts drie hele korte vragen om te peilen of er behoefte is aan gratis online informatiemomenten HSP. Je leest er meer over in het formulier. Klik hier om het in te vullen. Alvast super bedankt!

Afgelopen week kwam ik een artikel tegen van Esther Bergsma (sociaalwetenschappelijk onderzoeker, auteur, opleider en professioneel spreker op het gebied van hoogsensitiviteit). Het ging over valkuilen in de liefde voor HSP. Wat mij betreft mag je dat breder zien. Valkuilen in relaties voor HSP. Met relaties bedoel ik dan iedereen waarmee je je verbindt in het leven en dat is dus zeker niet alleen je eventuele liefdespartner.

Het artikel was voor mij zeer herkenbaar. Vooral van toen ik nog niets wist over hooggevoeligheid. Maar net zo goed nu nog, het blijven valkuilen om goed in de gaten te houden. Ik deel het artikel graag met je voor een stukje herkenning en erkenning. HSP hoeft niet lastig te zijn, als je maar begrijpt hoe het werkt voor jou!

Tijdens één van de lockdowns schreef ik een waardevolle online training: Ik & mijn HSP. Tijdens deze training leer je in vier momenten van anderhalf uur de basis die je moet weten om met (jouw) HSP om te gaan. We gaan terug naar de randvoorwaarden die je daarvoor nodig hebt en je krijgt inzicht in je eigen gedrag. Pas als jij jezelf snapt, kunnen anderen jou begrijpen. Ook met hoogsensitieve kinderen in huis een echte aanrader. Klik hier om meer te lezen.

Hieronder een gedeelte uit het artikel van Esther Bergsma:
Hoogsensitieve mensen reageren anders in bepaalde situaties dan andere mensen. Dat heeft te maken met de werking van hun brein. Uit onderzoek blijkt dat bij HSP meer hersengebieden tegelijk actief zijn en vooral gebieden die sterk geactiveerd zijn die te maken hebben met het afstemmen op de ander en rekening houden met de groep. Daardoor stellen HSP de belangen van de ander vaak automatisch boven die van henzelf.

Daarnaast blijkt dat HSP emoties veel sterker ervaren. Zij voelen meer angst, verdriet of boosheid. Maar ook meer blijheid en geluk. Die sterke positieve emoties kunnen fijn zijn, maar na verloop van tijd kunnen enkele valkuilen optreden.

  1. Teveel aanpassen aan de ander
  1. Je eigen behoeftes negeren
  1. Je miskend gaan voelen
  1. Passief verzet
  1. Conflicten vermijden
  1. Je afsluiten uit bescherming


Je hebt enorm veel te bieden als hoogsensitieve partner. Je hebt veel inlevingsvermogen en wil het de ander graag naar de zin maken. Als je vanuit gelijkwaardigheid deze kwaliteiten inbrengt en ook jouw behoeftes goed kunt communiceren, kan je een zeer diepgaande en intense band ontwikkelen.

Lees het volledige artikel via de volgende link: https://hoogsensitief.nl/6-valkuilen-in-de-liefde-voor-hsp/

Wil je graag meer weten over HSP, het omgaan met de valkuilen, workshops of trainingen of iets anders? Neem dan eens contact op. Het verplicht je tot niets en ik help je met liefde.

Fijne dag!

Warme groet,
Wendy de Kort
www.praktijkzienderogen.nl

P.s.1: Ben jij een hoogsensitief persoon? Klik hier voor een test.

P.s.2: Wil je een opname van de Masterclass HSP & Emoties? Kijken waar en wanneer het jou uitkomt. Je krijgt onder andere info over het omgaan met intense emoties. Hoe kun je deze op een prettige manier leren uiten? HSP hoeft namelijk niet lastig te zijn en daar helpt de Masterclass je enorm bij! Klik hier voor aanschaffen of meer informatie.

 

 

Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Klik hier om een Google review achter te laten.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches