fbpx
Logo Praktijk zienderogen

HSP en feestdagen. Bron van overprikkeling?

Eindelijk vakantie. De kinderen zijn er aan toe. En jij ook! Gezellig bij elkaar. Genieten van de feestdagen. Lekker eten en drinken. Verder niets hoeven.

De praktijk is soms anders. De kinderen zijn wellicht huilerig en worden om het minste boos. En een rustig avondje voor jezelf zit er misschien ook niet in, ze blijven roepen of uit bed komen.

Lees meer in het volgende artikel van Esther Bergsma: https://hoogsensitief.nl/feestdagen-met-hoogsensitieve-kinderen/  

Hoe ervaar jij de feestdagen? Geniet je van het gezelschap en de verbinding? Of raak je vaak zo overprikkeld dat het alleen nog maar overleven is?
In de podcast van afgelopen week heb ik het over de keuzes die je, als het je lukt, vooraf al kunt maken. Klik hier om de aflevering te luisteren.

Bij ons in huis zijn rust en regelmaat echt de basis, zeker in een maand als deze. En niet te vergeten de keuzes die ik daarvoor maak, voor mijzelf en voor ons gezin.

Als je overprikkeld bent, betekent dat eigenlijk dat je brein alle informatie niet meer kan verwerken. Je brein slaat op tilt en prikkels die nog binnenkomen, leiden tot stress. Je hebt dan weinig controle over je gedrag. Grote kans dat je vervolgens prikkelbaar reageert of misschien wel om een kleinigheid in woede uitbarst. Heel vervelend, maar dus ook logisch.

Esther Bergsma legt uit hoe dit komt en geeft tien tips om overprikkeling te voorkomen tijdens feestdagen. Ik ben erg enthousiast over de manier waarop Esther ingewikkelde dingen, heel goed kan uitleggen. Lees haar artikel via de volgende link: https://hoogsensitief.nl/feestdagen-10-tips-om-overprikkeling-te-voorkomen/

Heb je het kerstpakketje van Relax Kids al gedownload? Heel fijn vermaak voor kinderen met o.a. oefeningen, affirmatiekaartjes en een visualisatie om lekker bij weg te dromen. Je kunt het gratis downloaden via
http://www.relaxkidsnederland.nl/kerstpakket.

Maak er fijne dagen van. Zorg vooral goed voor jezelf en daarna pas voor al die anderen.
Tot volgend jaar!


Warme groet,
Wendy de Kort
www.praktijkzienderogen.nl


P.s.1: Twijfel je of je een hoogsensitief persoon bent? Klik hier voor een test.

P.s.2: Ken je de podcasts ‘HSP wat moet ik ermee’? Klik hier om te luisteren via Spotify.

P.s.3: Wil je een opname van de Masterclass HSP & Emoties? Klik hier voor meer informatie.Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Klik hier om een Google review achter te laten.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches