fbpx
Logo Praktijk zienderogen

HSP en creativiteit

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Wist je al dat er een besloten Facebookgroep van Praktijk Zienderogen is? De groep heet: HSP wat moet ik ermee?

Alweer een tijd terug startte ik die groep. Het is fijn om met gelijkgestemden informatie te kunnen delen en elkaar te ondersteunen in de dingen waar je tegenaan loopt als HSP. Lijkt dat jou ook wat? Klik dan hier om naar die groep te gaan.

​Afgelopen week ging ik op zoek naar een hobby. Iets buitenshuis, een clubje of iets dergelijks. Al snel bleek dat ik vrij kieskeurig ben en niet snel iets leuk vind. Dat kost tijd als HSP. Met sporten maak je mij niet blij, dus dat valt sowieso af.

Het hielt mij bezig. Waarom is het zo lastig om iets te vinden wat bij mij past? Ik vond er een artikel over en dat bracht mij veel herkenning. Daarom wil ik het graag met je delen.

Een stukje uit het artikel:
‘Veel hooggevoelige mensen zich op creatief vlak geblokkeerd. Teveel ideeën hebben en tot niks komen. Of wel een idee maar teveel beren op de weg zien om het tot stand te brengen.
Hooggevoelige mensen ervaren vaak overprikkeling door het vele nadenken, ook zijn ze gevoelig voor de meningen en verwachtingen van anderen. Dit kan gevolgen hebben voor de creatieve stroom. Ze blokkeren zichzelf omdat er teveel rekening wordt gehouden met de mensen om hen heen. Of ze zijn onzeker en bang dat ze falen of het niet kunnen, al voordat ze het überhaupt geprobeerd hebben.’

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier.

Binnenkort heb ik overleg met een creatief atelier over een HSP hobbyclub of iets dergelijks. Het moet nog vorm krijgen. Door mijn inzicht wil ik graag iets opzetten waar HSP zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. Elkaar ont-moeten, helpen, begrijpen en aanvullen. Voor de HSP die op zoek is naar verbinding. Heb jij tips waar ik zeker aan moet denken? Laat het dan aub aan mij weten. Hoe meer input hoe beter! Alvast hartelijk dank daarvoor.

Is er iets anders wat je graag wilt bespreken met betrekking tot HSP? Neem dan gerust contact op. Het verplicht je tot niets en ik help je met liefde.

Geniet van je dag!

Warme groet,
Wendy de Kort
www.praktijkzienderogen.nl

P.s.1: Ben jij een hoogsensitief persoon? Klik hier voor een test.

P.s.2: Wil je een opname van de Masterclass HSP & Emoties? Kijken waar en wanneer het jou uitkomt. Je krijgt onder andere info over het omgaan met intense emoties. Hoe kun je deze op een prettige manier leren uiten? HSP hoeft namelijk niet lastig te zijn en daar helpt de Masterclass je enorm bij! Klik hier voor meer informatie of om de Masterclass aan te schaffen.

 

 

Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Klik hier om een Google review achter te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches