fbpx
Logo Praktijk zienderogen

Achter gedrag zit altijd een behoefte

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Kinderen kunnen soms intens reageren, zeker als je met HSP te maken hebt.
Dat is geen onwil, maar onmacht. Kinderen hebben nog onvoldoende geleerd hoe ze met hun emoties om kunnen gaan. Ze hebben jou als ouder nodig om dat te leren.

Achter gedrag zit altijd een behoefte. Als je dat als ouder snapt, dan kun je daarop inspelen. Hoe kalmer wij reageren, hoe eerder een kind weer tot bedaren komt. Niet altijd makkelijk natuurlijk…

Als je meer inzicht krijgt in de behoeftes van je kind, achter dat misschien soms wel super irritante gedrag, dan komt dat de rust ten goede. Geen enkel kind doet voor zijn lol vervelend. Zodra je dat als uitgangspunt neemt, zal er meer ruimte komen om het gedrag van je kind te ‘verstaan’.

Als volwassene negeren we soms wat en kind te zeggen heeft. Ben je moe? Nee joh, dat kan toch niet, je hebt super lang geslapen. Honger? Hoezo, we hebben nog maar net gegeten. Eigenlijk neem je je kind zijn emoties dan niet serieus. Dat kan verwarrend zijn en misschien wel voor de nodige heftige emoties zorgen. Verder zeg je eigenlijk ook dat je kind niet op zijn eigen gevoel kan vertrouwen. Waarschijnlijk doe je dit onbewust, het is goed om je er dan van bewust te worden.

Een eerste stap is dat je de emoties serieus neemt, ook al begrijp je het niet. Ieder emotie mag er zijn, emoties hebben immers een functie. Hoe je ermee omgaat, voor welke uiting je kiest, is misschien niet altijd handig. Daar kun je op een later moment samen over praten. 

Wist je al dat ik workshops en trainingen geef op dit gebied? Kinderen en emoties, ook speciaal gericht op hooggevoelige kinderen. Deelnemers zijn steeds weer enthousiast over de inzichten die het ze brengt. Bij de meerdelige workshops hoor ik vaak dat er direct verandering merkbaar is en dat is natuurlijk super fijn. Wil je meer weten over de workshops? Klik dan 
hier. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die natuurlijk altijd stellen. 

Over intense emoties gesproken…. 
Binnenkort komt Sint weer naar ons land. Dat brengt voor veel kinderen de nodige spanningen met zich mee. Om ze te helpen minder spanning te ervaren, heb ik een roller met essentiële olie. Een roller met heerlijke sinaasappel olie, speciaal voor deze intense periode. Deze olie geeft veel rust voor nerveuze of angstige momenten en kan helpen met beter slapen. Speciaal voor gevoelige kinderen is het ook een fijne olie bij boze buien en te veel spanning. 

Klik 
hier om de roller te bestellen (ophalen of verzenden is beide mogelijk, prijs is exclusief verzendkosten). Op het moment van schrijven verwijst de link nog naar een andere roller. Noteer bij de opmerkingen dat het om de Sintroller gaat en het komt zeker goed. 

Maak er een mooie dag van!

Warme groet,


P.s.1: Ben jij een hoogsensitief persoon? Klik hier voor een test.

P.s.2: Ken je de podcasts ‘HSP wat moet ik ermee’ al? Klik hier om te luisteren (via Spotify).

P.s.3: Wil je een opname van de Masterclass HSP & Emoties? Kijken waar en wanneer het jou uitkomt. Je krijgt onder andere info over het omgaan met intense emoties. Hoe kun je deze op een prettige manier leren uiten? HSP hoeft niet lastig te zijn en daar helpt de Masterclass je enorm bij! Klik hier voor aanschaffen of meer informatie.

 

 

Ben je tevreden over Praktijk Zienderogen? Klik hier om een Google review achter te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praktijk Zienderogen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches